REKREASYON PROJELERİ ATRAX’DA BULUŞACAK

Türkiye ve komşu ülkelerin ilk ve tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan de ATRAX 2020 – 8. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı ATRAX, 13- 15 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul Fuar merkezinde gerçekleşecek.

Eğlence ve rekreasyon sektörünü uluslararası platformda bir araya getiren ATRAX

,  bu yıl da eğlence tesisi yatırımcılarını, oyun ve ekipman üreticilerini, etkinlik organizatörü firmalarını, turistik işletme sahiplerini, belediye, AVM yöneticilerini ve mimarları bir araya getirmeye hazırlanıyor.

ATRAX’20 Fuar Teması ‘Mutlu Şehirler’ ile Toplumsal Yaşam Kalitesine Katkı Sağlıyor!

İnsanlar içinde bulunduğu şehrin bilinci ile şekilleniyor, şehrin ruhu; şehir sakinlerinin duygu durumlarını etkileyerek mutlu ya da mutsuz insanlar var edebiliyor. Mutlu Şehir’lerde yaşayan insanlar daha sağlıklı ve daha üretken ve daha sosyal bireyler olarak daha fazla değer yaratıyor, toplumsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

ATRAX’20 teması olan Mutlu Şehirler kapsamında Şehir sakinleri için planlanan rekreasyonel aktiviteler – alanlar, park ve peyzaj alanlarını ve sosyal tesisleri odağına alıyor.

ÜNİVERSİTELER ‘MUTLU ŞEHİRLER’ OLUŞTURMAYA YÖNELİK
FİKİR İLE YARIŞIYOR!

Tureks Uluslararası Fuarcılık ve Rekreasyon Araştırmaları ve Çalışmaları Derneği (REKCAD) Geleceğin yaşam kalitesine katkı sağlamak, mutlu şehirler ile sosyal-kültürel-turistik-ekonomik ve eğitsel anlamda değer yaratmak amacıyla Üniversiteler tarafından ‘Mutlu Şehirler’ oluşturmaya yönelik hazırlanan en iyi fikirleri ödüllendiriyor.

Yarışma Rekreasyon, Spor Bilimleri, İletişim, Peyzaj Mimarları, Mimarlık, Şehir Planlamacıları Bölümlerini kapsayan yarışma, disiplinler arası koordinasyonu sağlayarak üniversiteleri, yerel yönetimler, üreticiler, yatırımcıları, etkinlik yöneticileri ve hizmet alıcıları ile bir araya getirecektir.

Yarışma şehir halkının sosyalleşmesini destekleyecek ve mutluluğuna katkı sağlayacak park, peyzaj-eğlence, kültürel ve sportif alanları ile birlikte tüm aktivitelere yönelik öne sürülen fikirleri kapsayacaktır.

Yarışmada dereceye girecek üniversiteler, fikir ve projelerini 13-15 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ATRAX Fuar organizatörü Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından belirlenen “Mutlu Şehirler” teması çerçevesinde düzenlediği konferansın, REKÇAD işbirliği ile yapılan “Mutlu Şehirler” oturumunda paylaşmak üzere davet edilecektir.

Ödüllerini ise 15 Şubat 2020 tarihinde yine fuar kapsamında organize edilen “Attraction Star Awards – Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri”  töreninde alacaklardır. Tören sonrasında en iyi fikir ve projelerin duyurulması, uygulanması ve yaygınlaşması amacıyla Tureks tarafından ödül alan fikirler sektör profesyonellerine ve yürütülen basın çalışmaları ile Türkiye’ye duyurulacaktır.

Tüm detaylar ve başvuru için http://eglenceodulleri.com/universitelere-ozel/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.